A Műveltség Könyvtára

A műveltség

Tartalom

  Jellemzői[ szerkesztés ] A sorozat és között jelent meg Budapesten az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársulat kiadásában 11 kötetben, több mint oldal terjedelemben.

  hyperopia kor fórum ujjszámolás látásélességgel

  A vállalkozás célja az volt, hogy az emberi ismereteket a megfelelő tudományágak szerint csoportosítva, összefüggő előadásban a műveltség a nagyközönségnek. A kötetek megértéséhez külön szakképzettség nem szükséges, de a korabeli középiskolai tananyag ismeretét feltételezi a sorozat.

  arya stark megpillantotta 2 nagyon rossz a látása

  Vannak kifejezetten olyan részek is, ahol már a korabeli elemi iskolát végzett, de önművelésben tudatosan munkálkodó olvasók is haszonnal forgathatták a sorozatot.

  A szerkesztők és munkatársak részben egyetemi, részben középiskolai tanárok voltak, gyakran az illető szakma területén elismert tekintélyek. A sorozat részeiben a korszak jelentős szakemberei mutatták be népszerű, tudományos—ismeretterjesztő stílusban a technikaaz orvostudománya biológiaa földtudománya csillagászata szociológiaa művészettörténeta zenetörténeta szépirodalomés a történelem területét.

  egészséges látás idős korban zemtsova látássérült

  A kötetek később több kiadásban is megjelentek a II. Elektronikus elérhetőség[ szerkesztés ] Az Arcanum. Az Arcanum szolgáltatása költségtérítéses formában vehető igénybe.

  táblázat megtekintése az 1-nél a látás 90 százaléka mennyi