Chlamydia szemész

Chlamydia szemész

chlamydia szemész

Chlamydia szemész. Chlamydia-fertőzés TermészetGyógyász Magazin Tartalom Nyomtatás Egy baktérium okozta szembetegség kezelésére is szolgálhattak azok a római kori eszközök - köztük kis csipeszek és kaparók - amelyekről eddig a kutatók úgy vélték, hogy piperecélokra használhatták őket. A szakemberek szerte Chlamydia szemész találták ilyen eszközöket, amelyek a 43 és közötti időből származnak, amikor chlamydia szemész sziget nagy része római fennhatóság alatt állt.

Ezek a szerszámok hasonlítanak a ma használt kozmetikai eszközökre, ugyanakkor a trachoma nevű szemfertőzés "házi" kezeléséhez használt eszközökkel is sok hasonlóságot mutatnak - mondta az elmélettel előrukkoló Wendy Morrison, az Oxfordi Egyetem Régészeti Intézetének kutatója.

ALAGENEX-osobná skúsenosť-chlamýdie

A szóban forgó szettek általában kis csipeszeket, feltehetőleg a fülviasz eltávolítására szolgáló apró kanalakat, körömtisztítókat, reszelőket, tisztítópálcákat és valószínűleg a kozmetikumok előállításához chlamydia szemész mozsarakat tartalmaztak - mondta Morrison, akiben akkor született meg a gondolat, hogy az eszközöknek más funkciója is lehetett, mint a szépségápolás, amikor meglátta egy vakság megelőzéséért küzdő jótékonysági szervezet reklámját, amelyben csipeszek lógtak egy kenyai nő nyakában.

A trachoma a kötőhártya elhúzódó fertőzése, melyet a Chlamydia trachomatis nevű baktérium okoz.

chlamydia szemész

A betegség következtében megkeményedik a szemhéj belső felszíne és a szempillák chlamydia szemész fordulnak, pislogáskor dörzsölve a szaruhártyát, ami vaksághoz vezethet. Megfelelő kezelés hiányában a betegségtől szenvedők gyakran kitépik a szempilláikat az átmeneti fájdalomcsökkentés érdekében.

chlamydia szemész

A trachoma chlamydia szemész a történelem előtti időkben is sújtotta az embereket: erre utalnak az időszámításunk előtti 12 ből származó ausztráliai leletek, chlamydia szemész a betegség - chlamydia szemész egy hozzá nagyon hasonló kór - a római kori Angliában is jelen volt - mondta Morrison.

A kutató elmélete chlamydia szemész a csipeszeket annak idején a befelé fordult szempillák kitépésére használhatták, míg a körömtisztítónak gondolt eszközökkel a szemhéj belső felén keletkezett durva kinövéseket kaparták le. A "kozmetikai mozsárral" pedig gyógynövényeket és egyéb anyagokat zúzhattak össze, hogy kenőcsöt készítsenek a chlamydia szemész enyhítésére.

Mindez azonban csak sejtés marad, amíg a kutatóknak chlamydia szemész sikerül olyan mozsarat találniuk, amely elárulja, hogy egykor mit őröltek benne.

chlamydia szemész

Egy ehhez hasonló felfedezés vagy a szerszámok pontos funkciójára utaló látástámogató gyógyszerek lefordított szöveg megerősíthetné a trachoma-elméletet. Lásd még.

chlamydia szemész