Figyelem: csúszós utak, rossz látási viszonyok | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

Látási utak

Csúszós utak, rossz látási viszonyok Csak az őszi közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak!

Látás Istene 1

Ezt ne hagyja ki! Ebben a botrányban komolyan megüthetik a bokájukat Cseh Katalinék Az elmúlt napok esős, ködös időjárása sajnos sok közlekedési balesetet okozott megyeszerte. Árokba csúszott autók, ütközések jelzik, hogy ilyenkor más vezetési stílusra és nagyobb odafigyelésre van szükség.

A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezetőnek alkalmazkodnia kell ezekhez a körülményekhez és járművét felkészíteni a téli közlekedésre.

Az őszi hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy látási utak gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket — erősítette meg Hrenkó Péter. Fékek és világítás — A legtöbb problémát többnyire a köd és a szitáló eső miatt csúszóssá váló utak, valamint a romló látási viszonyok okozzák.

A díjhajtás első napja után a címvédő Hölle Martin vezet a hollandiai Kronenbergben zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon. Tóth Margit, szerető testvér, feleség, édesanya, nagymama életének

Ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét a megváltozott körülményekre, mert az őszi közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást látási utak — tette hozzá a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Ősszel a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit — ezért is nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. Az őszi-téli átállás időszakában célszerű egy szakműhelyben elvégeztetni a jármű átvizsgálását, ez azonban nem menti fel a gépkocsivezetőt az akkumulátor, a gumiabroncsok, a kormányberendezés, a világítás és a fékrendszer elindulás előtti ellenőrzésének kötelezettsége alól.

  • Fontos, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze gépjárműve állapotát és tartsa be a közlekedési szabályokat — javasolják a szakemberek.
  • Orvosi felszerelés szemész számára
  • Ne hagyja, hogy a rossz látási viszonyok elrontsák az utazást!

Csúszós utak, köd nehezítheti a közlekedést Fotó: nyiregyhaza. A száraz útszakaszról a vizes szakaszra ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet, a közlekedőknek számítaniuk kell arra is, hogy az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.

A megcsúszás lassabb tempóval, az esetleges baleset pedig nagyobb követési távolsággal elkerülhető.

látási utak az örökletes látás gyenge

Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság, ezért fontos a lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetés. Mindig jól látszani — Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fokozottan figyeljenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén is — mondta Hrenkó Péter.

látási utak üljön le látásműveletre

A gyalogosok is többet tehetnek biztonságuk érdekében, ha láthatóságukra nagyobb figyelmet fordítanak. Annak, aki gyalogosként lakott területen kívül az út szélén közlekedik, korlátozott látási viszonyok mellett láthatósági mellényt kell viselnie, ez az előírás a kerékpárosokra is vonatkozik.

látási utak visszatérhet a látvány

KM A lengyel államfő a magyar-lengyel együttműködés erősítése érdekében folytatott kimagasló tevékenységért kapta az elismerést.