A digitális oktatás látássérült szemmel – Sikeres volt első online rendezvényünk

Látássérült oktatóanyag

Zoom oktatóanyag látássérült felhasználók számára A magyar nyelvű kiadvány hangos formában is elérhető.

agyi stimuláció a látáshoz

A Zoom ismertsége a as világjárvány idején nőtt meg ugrásszerűen, amikor sok cég és iskola ezt a programot választotta a távmunka és távoktatás kommunikációs eszközéül. Az oktatóanyag eredeti, angol hangoskönyv változatát Jonathan Mosen vak, informatikai szakértő készítette ben.

Magyar nyelvre az Informatika a Látássérültekért Alapítvány adaptálta ban, a szerző engedélyével.

lány látással

Jelen kiadványunk ingyenesen használható a látássérült emberek számára. Mivel a Zoom weboldala és mobiltelefonos alkalmazásai jelenleg magyar nyelven nem érhetőek el, ezért az oktatóanyagban az angol nyelvű változat kerül bemutatásra, de látássérült idős emberek a bemutatókban előforduló szövegek magyar jelentését is.

Az angol és magyar változat készítése között eltelt három év során a Zoom rengeteg változáson ment át.

A digitális oktatás látássérült szemmel — Sikeres volt első online rendezvényünk Látássérült oktatóanyag Akadálymentes szakmai képzések indulnak hallássérültek számára Magyarországon először indulhat látássérült oktatóanyag a hallássérültek, főleg siket emberek szakmai képzése és ezzel együtt akadálymentes betanításhoz szükséges tananyag fejlesztése a HORECA HOtel — REstarurant —CAtering, azaz hotel-szálloda-vendéglátás szektorban.

A kezelőfelület jelentős áttervezése mellett számos biztonsági intézkedés és megoldás is bevezetésre került. Ezért az oktatóanyagot tartalmilag számos ponton aktualizálni kellett, hogy a Zoom jelenlegi állapotát mutassa be.

látásélesség szemcseppek

Sok beállítás és funkció ismertetése csak a magyar kiadásban szerepel. Jelentősen javult a mobiltelefonos alkalmazások és a webes felület akadálymentessége, de az ilyen szempontból jelenleg is problémás kezelőfelületekre, vezérlőelemekre külön kitérünk.

Látássérült személyek elemi rehabilitációs szolgáltatásainak továbbfejlesztése

A kiadványban jelezzük, hogy mely funkciók érhetők el ingyenes Zoom fiókkal, melyek váltak az utóbbi időben ingyenesen hozzáférhetővé, ill.

Kitérünk továbbá a magyar felhasználók számára releváns beállításokra, hasznos lehetőségekre is.

  • Ingyenes ECDL oktatóanyag – Informatika a Látássérültekért Alapítvány
  • Embert próbáló kihívások – vak és gyengénlátó társaink a járvány idején « Mérce
  • Lecke szeme és látása
  • Szoftverek - ECDL oktató anyag
  • Hogyan lehet megérteni a gyenge látást
  • A sütifájlok a böngészőhöz tartozó mappában, az Ön számítógépén tárolódnak.
  • Конечно, я не верю во все эти дерьмовые разговоры о телепатии, но совпадение, безусловно, заслуживает внимания.

Látássérült oktatóanyag oktatóanyag jelen adaptációjához a magyar nyelvű Windows 10 operációs rendszer, a Google Chrome internet böngésző, a JAWS for Windows képernyőolvasó, valamint a Zoom Windows látássérült oktatóanyag iOS mobiltelefonos alkalmazásának, ill. A Zoom oktatóanyag letöltési linkjei Zoom oktatóanyag — hangos változat.

látást helyreállító cseppek