Monokli látás - Elsősegély tanfolyamok

Monokli látás

Hogyan szabaduljunk meg gyorsan a monoklitól (szemkörnyék sötét elszíneződése)?

Főoldal » Betegségek » Szembetegségek, látás » Szemsérülések » Tompa szemsérülés A tompán beható sérülések a szemet visszafelé nyomják az üregébe, esetleg károsítják a felszínen lévő részeket a szemhéjat, a kötőhártyát, az ínhártyát és a lencsét és a szem hátsó részén elhelyezkedő képleteket ideghártyát és idegeket.

Egy ilyen behatás eltörheti a szem körüli csontokat is. Ha a szem felszínén futó valamely ér elszakad, a felszín vörös lesz.

monokli látás

Az ilyen vérzés általában kisfokú. A szem belsejét ért károsodás gyakran súlyosabb, mint a felszín sérülése. A szem elülső üregébe történő vérzés szemcsarnok-hemorrágia - traumás hiféma veszélyes lehet és szemorvosi kezelést tesz szükségessé.

Visszatérő vérzés és megnövekedett nyomás a szemen belül a szaruhártya vérrel való festenyzéséhez vezethet, ami jobban ronthatja a látást, mint a szürkehályog,H és az egész életre megnöveli a szemnyomás-fokozódás glaukóma - zöldhályog kockázatát.

Monokli: amit a legfontosabb tudni róla

Vér szivároghat a szem belsejébe, így az írisz szivárványhártya - a szem színes része megrepedhet, vagy a lencse elmozdulhat. Előfordulhat vérzés az ideghártyában, ami leválhat az alapjáról a szem hátulsó felszínén.

monokli látás

Az ideghártya-leválás kezdetben rendezetlen lebegő alakok látszatát vagy fényfelvillanásokat hozhat létre, és foltossá teheti a látást, ami aztán nagymértkben romlik is. Kezelés Jeges pakolással csökkenthető a duzzanat, és mérsékelhető a vérzéses "monokli" okozta fájdalom. A második naptól meleg borogatás segítheti a szervezetet abban, hogy az összegyűlt, felesleges vér felszívódjon.

monokli látás

Ha a szem körüli bőr vagy a szemhéj bőre felhorzsolódott megvágták lacerálódottöltésekre lehet szükség. Ha lehetséges, a szemhéj peremének közelébe helyezett öltéseket szemsebész tegye be, hogy biztos legyen, nem alakul ki olyan alakváltozás, ami érinteni fogja a szemhéjak záródását. A könnycsatornákat érintő sérülést is szemsebésznek kell helyreállítania.

monokli látás

A szem szakadásos sérülésekor fájdalomcsillapítókat adhatnak, a pupillát tágító és a fertőzést megelőző gyógyszerekkel együtt. Gyakran alkalmaznak fém védőlemezt, hogy a szemet a további sérülésektől védjék.

Monokli látás. Tompa szemsérülés

A súlyos sérülés még sebészi kezelést követően is okozhat monokli látás. Ha valakinek a monokli látás sérülés okozta belső vérzés van, ágynyugalom indokolt. A megnövekedett szemnyomást csökkentő gyógyszerelésre, mint acetazolamidra, lehet szükség.

Jó és rossz indulatú Macula degeneráció

Néha további gyógyszert, aminokapronsavat adnak a vérzés csökkentésére. Bármely aszpirint tartalmazó gyógyszert el kell kerülni, mert az aszpirin fokozhatja a belső vérzést a szemben. A vér alvadásának megelőzésére warfarin vagy heparin, illetőleg bármely ok miatt aszpirin kezelésben részesülő betegeknek ezt azonnal tudatniuk kell az orvosukkal.

Ritkán a visszatérő vérzés szemész által végzett műtéti folyadékelvezetést drainage tesz szükségessé.

monokli látás