A rövidlátás az idő múlásával javulhat ahogy öregszik az ember?

Rövidlátás idővel

Tartalom

  A javulás megítélése persze nézőpont kérdése, mivel az eddigi rövidlátás idővel szemüveg helyett 2 kell vagy bifokálismert az eredeti közelre már túl erős lesz, magyarán elkezd homályosítani. De szerencsés esetben előfordulhat, hogy marad az 1 szemüveg és közelre meg nem kell ez leginkább dpt esetén fordul elő Éppen ezért hiába tornáztatod az izmodat, hiába van maximálisan összehúzódva a szemlencsét fókuszáló izom, sajnos fizikai képtelenség, hogy tovább gömbölyödjön a lencse.

  rövidlátás idővel

  Öregkorra - egyébként igen, az általad leírtak miatt - pluszos szemüveg távollátó szem kell közelre, míg a rövidlátásra mínuszos. A kérdés feltevője arra gondolt, hogy mivel öregkorra a szem "plusszosodik" ezért talán kiegyenlíti a mínuszos rövidlátó szemet.

  rövidlátás idővel

  Ez így is van, viszont sajnos-sajnos csak kifejezetten közelre tűnik el kb 1 dioptria, vagyis az akinek kb -1 dpt-s a szeme vagyis rövidlátóannak lehet, hogy nem kell pluszos olvasószemüveg öregkorára közelre.

  Távolra viszont nem fog változni a helyzet sajna.

  rövidlátás idővel

  Az én szemem pl Akinek viszont jó volt a szeme 0 dpt és ugyanennyi idős, az már bizony sajnálkozik, hogy közelre már kéne olvasó lassan. No nembaj, azért tartom, amit mondtam, de módosítom: ez a távollátásra vonatkozik :D Sorry. Hasznos számodra ez a válasz?

  rövidlátás idővel

  Aki foglalkozik vele, annak folyamatosan javulhat. Enyém már fiatalkorban rendbejött.

  rövidlátás idővel

  Persze szemüveg nélkül. Nyilván ahhoz edzeni kell, hogy jobb legyen. A lábunk sem rövidlátás idővel meg, ha mindig kocsival járunk.

  rövidlátás idővel

  Tudod a választ a kérdésre? Ide írhatod! Kapcsolódó kérdések:.