Mennyibe kerül a látásjavítás?

Fizetett szemműtét

Összefoglalás: Melyik lézeres szemműtét a jó választás? Biztosak lehetünk-e abban, hogy az orvosok csak akkor javasolják számunkra a lézeres szemműtét elvégzését, ha valóban jól járunk a műtéttel? Van-e a gazdasági kényszernek hatása az orvosok objektív ítéletére, szakmai munkájára?

Fizetett szemműtét

Olyan klinikákat is találtunk ahol negyedik generációs lézerek dolgoznak, a klinika úgy tűnik elég nagy ahhoz, hogy teljen neki új lézerre és tisztességes szervizre. Megvizsgáltuk az árakat, itt olcsóbb, ott drágább, akkor most menjünk-e oda egyenest, ahol olcsóbb? Az ár az egyetlen szempont vagy másra is tekintettel kell lennünk, ha már a technikai oldal rendben lévőnek látszik?

Min múlik a lézeres szemműtét eredménye?

A többi kontrollvizsgálat azonban már a Sasszemklinika regionális központjaiban is megoldható kivéve az LBV® olvasószemüveg-kezelés esetén, amely során minden kontrollvizsgálat a budapesti központhoz kötött. A Sasszemklinika regionális központjai: A Sasszemklinika azért építette ki regionális hálózatát, hogy a vidéken élő pácienseket megkímélje az utazások jelentős részétől. Válasszon az Önhöz legközelebbi, akkreditált Sasszemklinika központok közül és a pontos elérhetőséget a személyi szaktanácsadója megadja Önnek.

A lézeres szemműtét eredménye nem csak az alkalmazott technikán múlik, hanem azokon az orvosokon, fizetett szemműtét tanácsot adnak nekünk. Nagyon fontos, hogy elárulják, valóban jól járunk-e azzal, ha elvégeztetjük a lézeres szemműtétet. Sok olyan eset van, amikor fizetett szemműtét lézeres szemműtét elvégezhető ugyan, de kellő tapasztalat birtokában az orvos tudja, hogy a végeredménnyel az ügyfél nagy valószínűséggel nem lesz elégedett.

Tehát a vevő szempontjából az lenne a jobb, ha egyáltalán nem kerülne sor a műtétre. De vajon elmondja-e nekünk ezt az az orvos, aki érdekelt a klinika nyereséges működésében? Az egészségügyi törvény értelmében az orvosnak objektív tájékoztatást kell adnia arról, milyen eredményre számíthatunk.

El kell, mondja melyek a valódik kockázatok, melyik szemműtét lenne a számunkra ideális. Arra is kötelezi a törvény, hogy felhívja a figyelmünket, ha jobban járnánk, ha nem kérnénk a beavatkozást, mert nem biztos, hogy hosszú távon elégedettek leszünk az eredményekkel. A kérdés az, fizetett szemműtét az orvosok megteszik-e ezt?

Gyakran ismételt kérdések, gyakori kérdések

Érdekükben áll őszintének lenni? Adott esetben lebeszélni a beavatkozás elvégeztetéséről, ha ez lenne a mi érdekünk?

fizetett szemműtét ismerd meg a látáspróbádat

Az, hogy tisztában vagyunk a technikai kérdésekkel, a beavatkozás típusokkal nem elég önmagában. A másik fontos szempont, amit alaposan meg kell fontolnunk, az az orvosi munka minősége, illetve a gazdasági kényszer hatása az orvosi munka minőségére.

Olyan klinikát kell, válasszunk, ahol bízhatunk abban, hogy az orvosok döntését a szigorú orvosi szempontok, és nem a hó végéig esedékes számlafizetési kötelezettségek befolyásolják.

NORMÁL NÉZET

Ez elég nehéznek hangzik, de nem lehetetlen. Eltekintve néhány kisebb vidéki centrumtól, ahol a nagyon alacsony forgalom teljesen korszerűtlen lézerrel párosul, joggal tételezhetjük fel, hogy az orvosok tisztában vannak szakmájuk szabályaival, tisztességesen el tudják végezni a beavatkozásokat.

A klinikák tulajdonosai mindenhol a lehető legjobb szakembereket igyekeznek megszerezni a magánklinikákra. Az orvosi képesség oldallal tehát általában nincs baj. Egész nagy biztonsággal tételezhetjük fel, hogy a klinikák döntő többségében lézeres szemműtét végzésében jártas, jól felkészült orvosok dolgoznak.

fizetett szemműtét előadás a látószerv anatómiája

A lézeres szemműtét végzésére szakosodott magánklinikák vállalkozók tulajdonában vannak, akik nyereség reményében fektetik be a pénzüket. Érdekes, hogy hazánkban az egy máltai tulajdonban lévő St. James klinikán kívül a tulajdonosok is hazai vállalkozók, ami abból a szempontból nagyon örömteli, hogy ha bármi problémánk adódik, nem Máltára kell mennünk perlekedni. Az minden magánklinikára igaz, hogy épp úgy, mint minden vállalkozás, a lézeres szemműtétet végző klinikák is nyereségorientáltak.

Ez pedig fizetett szemműtét kényszert szül, az orvos tudja, hogy a klinika nyereséget kell produkáljon, egyébként előbb-utóbb megszűnik az állása.

Fizetett glaukóma szemműtét

Figyeljünk az érdekkonfliktusokra A kérdés az, mit tesz az orvos, ha a jelentkező szeretné elvégeztetni a műtétet, de Ő jól tudja, hogy nem feltétlenül várható jó eredmény az adott esetben?

Ha saját rokonáról volna szó, bizony lebeszélné a beavatkozásról. Bizonytalan esetben orvosi meggyőződése alapján nem vállalja a műtétet, mert úgy ítéli meg, hogy túl kockázatos? Vagy beszedi a beavatkozás árát és operál, miután aláíratta a beleegyező nyilatkozatot?

fizetett szemműtét ami javítja az emberi látást

Fizetett szemműtét kisebb a közvetlen érdekkonfliktus akkor, ha az orvos nem tulajdonos a klinikán, direktben nem jelentkezik a zsebében haszonként, ha egy adott páciensnél vállalja, vagy nem vállalja a műtétet. A nagy budapesti klinikákon nincs direkt érdekeltség: fizetett szemműtét Sasszem klinikán, a Focus Medicalban, az Optimumban és a St. Jamesben a tulajdonosok teljesen elválnak a munkát ténylegesen végző, és az operáljunk, vagy ne operáljunk döntést hozó orvosoktól.

A Budai Szemészeti Klinikán és vidéken ez az elválás hiányzik. Maga az orvos-tulajdonos a vizsgáló és a döntést hozó személy, tehát ott az anyagi érdekeltség teljesen közvetlen, ami nem szerencsés helyzet.

Ne felejtsük el, hogy az orvosnak az esetek egy részében nincs könnyű dolga. Dilemmájuk megértéshez tételezzük fel, hogy egy modern lézerrel felszerelt klinikán havonta szem kezelését kell elvégezni ahhoz, hogy legalább nullszaldós legyen.

fizetett szemműtét lehetséges-e masszázzsal helyreállítani a látást

Mit tesz az orvos, ha úgy látszik, nem lesz meg a kellő számú kezelés, így fizetett szemműtét klinika léte, s persze az ő állása, megélhetése is veszélybe kerül? Vagy éppen megvan a szükséges kezelésszám, de ehhez sok engedményt kellett adni, így a szükséges bevétel még sincs meg? Mit kockáztat?

Lézeres szemműtét nyáron

A saját állását, vagy a páciens biztonságát? Vélhetőleg egy olyan szituációban, ahol biztosan rossz lesz az eredmény, nem forever vision tapasztalat fizetett szemműtét műtétet, még ha a páciens szeretné is, hiába van szüksége a klinikának a hó végén kifizetendő lézer lízing vagy szervizdíjra.

  1. Mi vár az alkalmassági vizsgálaton?
  2. Mennyibe kerül egy szemműtét? 2. rész

Kétes esetben előfordulhat, hogy azt is elvállalja, amit talán a saját rokonának, gyerekének nem végezne el. Csak annyit mondhatunk biztosan, hogy a budapesti nagy klinikákon nincs ilyen közvetlen érdekkonfliktus. Biztos nem tévedünk, ha azt tételezzük fel, hogy az orvosok többsége a szakmai tisztesség mentén dönt a kényes kérdésekben remélhetőleg az esetleges érdekkonfliktus ellenére is.

Ebben azért bízhatunk joggal, mert ha szétnézünk saját ismeretségi körünkben, biztos találunk nem egy olyat, fizetett szemműtét már túlesett egy lézeres szemműtéten és kifejezetten elégedett az eredménnyel. Ha nincs saját ismerősünk, a nagy klinikák Facebook oldalán százával láthatunk ilyeneket. Tehát akik jól választanak klinikát, azok egész nagy eséllyel számíthatnak a teljes megelégedésre.

Mennyibe kerül egy szemműtét? 2. rész

Aki nem orvos, nem nagyon tudja megítélni az orvosi munka minőségét, mit tehet, hogy a legjobb orvosi szolgáltatást válassza magának? Egy körkérdéssel a Facebookon nagyon hamar megtudhatjuk ezt az infót.

Ne kísérletezzünk mással, még ha néhány A Facebook oldalaikat kell megvizsgálni, ha van nekik olyan. Facebook profilokat elég nehéz hamisítani, aki ott hozzászól, az valódi ügyfél.

Azok a klinikák, akiknek nincs egy olyan Face oldala, ahol több száz valódi ügyfél valódi véleményét olvashatjuk, eleve nem jönnek szóba. Ahol több száz elégedett ügyfelet találunk, oda nyugodtan mehetünk.

fizetett szemműtét qigong látásra

A fórumokat kerüljük, ott a névtelenég miatt sohasem tudjuk meg, hogy a hozzászóló a klinika marketingese, vagy valódi ügyfél. Példa erre az egyik budapesti fapados klinika, a Budai Szemészet, ahol maguk a tulajdonosok végzik a vizsgálatokat és döntenek arról, kinek vállalják a kezelését. Kis klinika, nagy árengedmény, közvetlen anyagi érdekeltségű orvosok, ősrégi, űrtechnikának hirdetett lézer, elavult, eljárások. Itt komoly esélye van, hogy a gazdasági kényszer jelentősen befolyásolja a döntéseket.

A másik fapados klinika, az Első Pesti lézercentrum nem is rendelkezik saját lézerrel, úgy béreli egy másik klinikától.

A vizsgálat általában ingyenes, ha két különböző fizetett szemműtét egybehangzó véleményt kapunk, nem nagyon kell aggódnunk a továbbiakban az alkalmasságunk vonatkozásában. Csak példaként: Néhány, akciós kezelést hirdető intézményben a kontroll-vizsgálatokért utólag trükkösen pénzt kérnek, ha valamilyen kedvezményt igénybe veszünk. Tehát a kedvezmény nem valódi, később a kontrollokért befizetjük az összeget.

Az újonnan felbukkant fapados klinikákon csak a hatalmas árengedményeik miatt tudnak a piacon maradni, ott óriási a gazdasági kényszer, nehezen hihető, hogy bárkiről is lemondanak, ha az illető hajlamos kifizetni a kezelést. A saját barátainknak, ismerőseinknek higgyünk, ne a marketingeseknek.