Gyógynövénytár

Áfonya látásélesség

Eláruljuk, hogyan kerülheti el az időskori szemproblémákat! Fél a szürkehályogtól, zöldhályogtól, makuladegenerációtól?

Speciális vitamin csomagok problémákra

Védje szemét természetesen! Látásunk az egyik legértékesebb kincsünk, mégis egyre nő a szemüvegesek száma, és egyre fiatalabb életkorban diagnosztizálják az eddig öregséghez kötött látászavarokat. A szem állapotának romlását különböző tényezők okozhatják, például a máj túlterheltsége, a hormontartalmú készítmények, a túlzott alkoholfogyasztás, az egészségtelen táplálkozás vagy a vitaminhiány.

Lutein fontossága A lutein nevű pigment a retina egyik rétegében fordul elő nagy koncentrációban, ahol a pigmenttel teli sejtek elősegítik a védelmet a túlzott fény ellen.

A szemromlást időskorban szinte természetesnek vesszük, és nem sokat teszünk azért, hogy a látásunkat megőrizzük vagy a különféle szembetegségeket megelőzzük, holott egyes szembetegségek visszafordíthatatlan látásromlást, akár vakságot is okozhatnak.

Pedig létezik természetes és hatékony módja a szemvédelemnek! A szem ideális működéséhez bizonyos tápanyagokra van szükség — ezeket biztosítja az Irexo.

Áfonya, látás

Az Irexo egyesíti a szem javulását, a szem betegségeinek a rövidlátás gyenge látás támogató növényeket és hatóanyagokat az erőteljes látásjavító hatás érdekében.

A termékünkben lévő bogyós gyümölcsök és fekete rizs sötét vöröses-kékes színét az ún. Az antocianinok áfonya látásélesség változatos és sokoldalú molekulacsaládot képviselnek a természetben, és ez megmutatkozik sokrétű biológiai élettani hatásaikban is.

áfonya látásélesség bifokális látás

Az antocianin molekulák jótékonyan védik az erek állapotát, áthatolnak a vér-agy gáton, védenek a memória és agyi funkciók romlása ellen, valamint kiemelkedő szerepet töltenek be a látásélesség megőrzésében és a szemproblémák elleni védekezésben.

Az Irexo kimagaslóan magas antocianin hatóanyag-tartalommal rendelkezik.

A látás javítása és a táplálkozás

A standardizált kivonatok koncentráltan tartalmazzák a gyümölcsök hasznos részét. Hatóanyagaink: Feketeáfonya-kivonat A fekete áfonya látásra való pozitív hatását a második világháború idején ismerték fel.

áfonya látásélesség a 7 látomás az

Brit katonák arról számoltak be, hogy fekete áfonya fogyasztása után jobban tudtak éjszaka tájékozódni. Ezen tapasztalaton felbuzdulva beindultak a kutatások, és kimutatták, hogy a fekete áfonya elősegíti a retinasejtek regenerálódását.

Hírlevél feliratkozás

Ma már többféle látászavar kezelésére alkalmazzák sikeresen. Kísérletek során bizonyítást nyert, hogy csökkenti az érrendszer áteresztőképességét és javítja a vérkeringést, valamint az érrendszer tónusát.

  • Látólencsék használati utasítása A keringés és a látás javítására: fekete áfonya.
  • Létezik egy gyümölcs, aminek hatásairól számos Európai tanulmány készült.
  • Csernyika Forte Fekete áfonya tabletta db - Herbatop Gyógynövény- és Biobolt
  • A fekete áfonyát a középkorban székrekedést okozó, összehúzó hatású növényként tartották számon.

Az as években végzett vizsgálatok szerint a fekete áfonya fokozta a szem egyes enzimjeinek aktivitását, melyek növelték az energiatermelést. A szem retinája egy különleges része az emberi testnek, melyet az átlagosnál jobban veszélyeztet az oxidatív stressz. Laboratóriumi állatokon előzetesen végzett kísérletek szerint a fekete áfonyában lévő antocianinok védik a retinát a nem kívánt oxidatív sérülésektől.

áfonya látásélesség látás mínusz 4 hány százalék

Érdekes módon azt is megállapították róluk, hogy a napfény okozta károsodástól is védik a retinát, csökkentik a szürkehályog kockázatát. Egy klinikai kísérletben a fekete áfonya adása 50 esetben nál lassította az öregkori szürkehályog képződését. A feketeáfonya-kivonat fogyasztása jelentős védelmet nyújt a zöldhályog glaukóma fejlődése ellen, köszönhetően a kollagént erősítő és antioxidáns hatásának.

Vitaminok és csomagok személyre szabva

Felismerték, hogy a diabeteses rethinopatia megelőzésében is nagy szerepet játszhat a fekete áfonya. Számos klinikai kísérlet támogatja a használatát.

áfonya látásélesség éles látás olyan

Feketeberkenye-kivonat A fekete berkenyének mindenekelőtt rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, illetve -megelőző hatását kell kiemelnünk. Az utóbbi évtizedek kutatásai egyértelműen bizonyították, áfonya látásélesség a legtöbb civilizációs betegséget a gyulladásos folyamatok indukálják.

A fekete berkenye kiemelkedően magas polifenol- és flavonoidtartalma megköti a gyulladásgátló markereket.

OFTALMAKS Magyarország

Kutatások kimutatták, hogy a fekete berkenye összetevői hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri megbetegedések, a megfázásos és influenzás betegségek, a cukorbetegség, a máj betegségeinek kezeléséhez, az ízületi fájdalmak, a szemgyulladás és az allergia csillapításához, kezeléséhez. A fekete berkenye hatóanyagai segíthetnek a memória és az általános közérzet javításában is.

A vaksággal fenyegető szemvízgyulladás uveitis esetében is sikeresen alkalmazható, amit klinikai kutatások is igazolnak.

Látásjavítás: A fekete áfonya és a látás

Tőzegáfonya-kivonat Igen magas ásványi só- fém- és nyomelemtartalmának, valamint sejtvédő festékanyagának köszönhetően igencsak sokrétűen áfonya látásélesség.

Tudományosan is igazolt, hogy a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében igen hatékony.

A szem különféle betegségeinek kezelésére is használható — elsősorban farkasvakságra, homályos látásra, szürkehályog és a magas vérnyomásból eredő látási zavarok esetén.

áfonya látásélesség mit látnak a gyengénlátó emberek