Látássérült ipar - Mind a myopia, mind a hyperopia az

Látássérült ipar, Mérnökhallgatók találmánya segít a vakokon és a gyengénlátókon

Tartalom

  Mérnökhallgatók találmánya segít a vakokon és a látássérült ipar Erős nemzetközi mezőnyben kellett helytállnia egy speciális olvasókesztyűt megalkotó műegyetemi startup diákcsapatnak. Találmányunkkal az olvasás hasznosságát és ennek a tevékenységnek a valódi élményét szeretnénk átadni nekik.

  A társulás további tagja volt még Zagyva Dániel, aki nemrégiben a kar villamosmérnök alapképzésén szerzett diplomát, és ettől a félévtől az Egyesült Államokban folytatja tovább tanulmányait, valamint Zemkó Boglárka, aki a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszakán végzett — szerk.

  • Számítógépes program a látás letöltésének visszaállításához
  • Látássérült ipar.
  • Látássérült verzió
  • Az Optic a látássérült úszók megmentője - NEW technology
  • Asztigmatizmus szemvizsgálati táblázatok

  Elmondta: szemtanúja volt annak, ahogyan egy látássérült ipar utastársa felolvasóprogram segítségével igyekezett értelmezni a telefonjára kapott szöveges üzenetet. A műegyetemi mérnökhallgatók mindkét problémára megoldást kerestek, és elhatározták, hogy megalkotnak egy olyan kisméretű hordozható eszközt, amelynek révén nem szükséges külön program vagy applikáció a szövegértéshez.

  látássérült ipar jövőkép a látás javításáról

  A felhasználó — a 3D virtuális valóság szemüvegekhez hasonlóan — a homlokára erősíti az okoseszközét úgy, hogy annak kamerája a feldolgozásra váró szövegre fókuszáljon. A kesztyű viselője az eredeti szöveg megérintésekor a mutatóujjba épített 6 kis tüske segítségével úgy érzékeli, mintha az ujjbegyével Braille-karaktereket tapintana.

  látássérült ipar befolyásolja-e a táplálkozás a látást

  Az applikáció bármely kamerával rendelkező eszközre telepíthető, így okostelefonra, tabletre, laptopra vagy akár asztali számítógépre is. A hallgatók körülbelül fél évig dolgoztak az első működőképes prototípus létrehozásán, e közben folyamatosan tartották a kapcsolatot a célközönséggel, teszteltek és igyekeztek beépíteni a programba a felhasználóktól érkező visszajelzéseket.

  A felajánlással a fiatalok azt szerették volna elősegíteni, hogy a digitális technológia felhasználásával valóra váljon az olvasásra vágyók álma, emellett elérték, hogy az akadémiai írásos anyagokat és gyűjteményeket is használhassák látássérült kutatók.

  látássérült ipar tanulja meg a nézetét

  A Microsoft Imagine Cup amerikai döntőjén 54 nemzet vett rész találmányaikkal. A műegyetemi csapat először standos kiállításon várta az érdeklődőket, ahol működés közben is megmutatták a kesztyűt, majd ismertették a fejlesztésük mögötti üzleti és pénzügyi koncepciót.

  Láthatósági és Biztonsági padlójelölések kivitelezése Mai napon a császári Zrínyi Ilona Általános Iskola közlekedő és lépcső felületeit láttuk el láthatósági jelölésekkel és csúszásgátló szalagokkal a látássérült gyermekek számára. Látássérült gyermekek számára készítettünk PermaLine jelölőszalagokból és csúszásgátló szalagokból biztonsági és láthatósági jelöléseket, vakvezető sávot Császáron a Zrínyi Ilona Általános Iskolában.

  A társaság bejutott a legjobb 32 versenyző közé, majd 3 teljesen különböző hátterű és témájú teammel kellett megmérkőzniük a következő fordulóban. A készülékkel folyamatosan nyomon követhető a haszonállatok egészségi állapota, így betegség, sérülés vagy vemhesség esetén időben be lehet avatkozni.

  látássérült ipar szülés látással mínusz 1

  A kanadai NeuroGate diákcsapat egy mozgáselemző applikációt fejlesztett ki. Az alkalmazás segítségével megállapítható a szenzor érzékelő terében mozgó páciensről, hogy szenved-e olyan idegrendszeri betegségben, amelynek a tünete valamilyen mozgáskoordinációs zavar például Parkinson-kór.

  látássérült ipar a látás pluszra ment

  A magyar csapat végül nem jutott be a következő fordulóba, így a legjobb 32 pályázó között zárta a döntőt. A felkészülés idején és a versenyen nagy nyomás alatt kellett teljesíteniük, e közben tapasztalatot szereztek a csapatmunkáról, a gyors és a hatékony hardverépítésről, a váratlan helyzetek megoldásáról, és megtanulták kezelni a stresszt, valamint feldolgozni a kudarcot.

  Teljesen vak és látássérült úszók biztonságát növeli a Loughborough Egyetem diákjának találmánya. Mirthe Látássérült ipar egy úszószemüvegre illeszthető készüléket alkotott, amely egyrészt a sáv közepén tartja a sportolókat, másrészt megakadályozza azt, hogy a medence falának ütközve sérüléseket szenvedjenek. A megfelelő navigáció tényleg elemi változást jelenthet a vak úszóknak, akiket még napjainkban is úgy figyelmeztetnek a fordulásra, hogy egy hosszú pálca végén lévő habszivaccsal a megfelelő pillanatban a fejükre koppintanak. Ez a megoldás nem elég pontos, hiszen ha a jelzés túl korán vagy túl későn érkezik, az kizárást és akár súlyos sérülést eredményezhet. További probléma, hogy jelenleg csak külső segítséggel képesek sportolni vagy erősítő edzéseket végezni.

  A látássérült ipar tovább folytatja a GlovEye fejlesztését, jelenleg a készülék miniatürizálásán dolgoznak: egy egyetlen részből álló és egy kézben fogható eszköz megalkotása a cél.

  Ádám és Krisztián bővítenék a csapatot további lelkes, a szoftver- és hardverfejlesztésben, valamint a menedzsmentben jártas és elkötelezett hallgatótársakkal. Bíznak abban, hogy a találmányuknak van helye a piacon.

  látássérült ipar fejfájás a látás romlásától

  A mérnökhallgatók szeretnék előkészíteni a termék szériagyártását, amelyhez jelenleg még befektetőket keresnek.