Oligophrenia - Fásultság, Dysontogenesis látásromlás

Oligophrenia látásromlással, A szem betegségei hogyan kezeljük a rövidlátás rövidlátását

Nő: 15 éves kortól Betegség leírása: Autosomalis recesszív módon öröklődő ismeretlen eredetű idegrendszeri megbetegedés, melynek jellegzetessége az ideghártya macularis degenerációja, valamint a progresszív spastikus alsó végtagi bénulás.

Feszültség Az iLive minden tartalmát orvosi szakértők vizsgálják felül, hogy a lehető legpontosabbak és tényszerűbbek legyenek. Szigorú irányelveink vannak az információforrások kiválasztására, és csak jó hírű weboldalakra, tudományos kutatóintézetekre és lehetőség szerint bevált orvosi kutatásokra hivatkozunk.

Herediter spasticus paraplegia macula degenerációval, Oligophrenia látásromlással

Felhívjuk figyelmét, hogy a zárójelben szereplő számok [1], [2] stb. Interaktív linkek az ilyen tanulmányokhoz. A mentális és mentális fejlődés rendellenességeinek csoportját, amely az intellektuális képességek szindrómás korlátaihoz vezet, a klinikai pszichiátriában oligofrénia vagy demencia nevezik.

  1. Látás rövidlátás, hogyan kell kezelni
  2. Oligophrenia látásromlással - Súlyos értelmi fogyatékosság - feddhetetlenség
  3. Zavar homályos látás
  4. Az oligofrénia, mint a mentális retardáció fő formája Gyermekek mentális fejlődési rendellenességei: késleltetett fejlődés Oligophrenia Dysontogenesis látásromlás.

A Oligophrenia látásromlással Betegségek Osztályozása következő kiadásában az oligofrénia megkapja a külföldi pszichiáterek által szemészet zhytomyrben meghatározást - értelmi fejlődési rendellenesség vagy értelmi fogyatékosság. ICD kód Az oligofrénia okai Az oligofrénia korai gyermekkorban veleszületett vagy szerzett patológia.

A szakértők a betegséget genetikai, szerves és anyagcserezavarokkal társítják. Az oligofrénia legfontosabb okai feloszthatók prenatális embrionálisperinatális hetes terhesség és postnatalis szülés utáni.

A születés előtti rendellenességeket az anyától kapott fertőzések rubeola vírus, treponema, toxoplazma, herpevírus, citomegalovírus, listeria okozhatják; teratogén hatások az oligophrenia látásromlással, drogok, bizonyos gyógyszerek embriójára; mérgezések fenolok, peszticidek, ólom vagy megnövekedett sugárzási szintek.

Tehát a rubeoláris oligofrénia annak a következménye, hogy egy terhes nőnek a terhesség első felében rubeola kanyarója volt, és az embrió az anyától a vér révén megfertőződött. Az oligophreniát vagy a demenciát az agy fejlődésében fellépő rendellenességek okozzák, mint például: az agy elégtelen mérete mikrocefáliaaz agyféltekék teljes vagy részleges hiánya hidranencephalyaz agy gyri hipopláziája lissencephalykisagyi fejletlenség pontocerebral hypoplasia arc dysostosis koponya hibák.

Például egy férfi magzatban az agyalapi mirigy kialakulásának intrauterin zavarai esetén a gonadotrop hormon luteotropin luteinizáló hormon, LH szekréciója megszakad, ami biztosítja a tesztoszteron termelést és a férfi másodlagos nemi jellemzőinek kialakulását.

Ennek eredményeként hypogonadotrop hypogonadismus vagy LH-val kapcsolt oligofrénia alakul ki.

oligophrenia látásromlással

Ugyanez a kép figyelhető meg a Ezt a szindrómát nemcsak az ivarmirigyek hipofunkciója jellemzi, hanem a mentális retardáció is az oligofrénia enyhe formája. A mentális és mentális fejlődési rendellenességek patogenezise gyakran anyagcserezavarokban glükozilceramid lipidózis, szukrosuria, lateostelorosis vagy enzimek termelésében rejlik fenilketonuria.

Oligophrenia látásromlással.

A veleszületett oligofrénia szinte elkerülhetetlen egy ilyen genetikai tényező jelenlétében, mint például a kromoszómák szerkezetének átrendeződése, oligophrenia látásromlással demencia szindrómákhoz vezetve, mint Patau, Edwards, Turner, Cornelia de Lange stb.

A legtöbb esetben az örökletes oligofrénia is genetikailag meghatározott, és a mentális retardáció egyik leggyakoribb endogén oka a X kromoszóma - Ent-betegségek látása szindróma hibája. Egyes gének károsodása következtében a hipotalamusz magjai degenerálódhatnak, majd megjelenik a Lawrence-Moon-Barde-Biedl szindróma oligophrenia látásromlással egyfajta örökletes oligofrénia, amelyet gyakran megfigyelnek a közeli rokonoknál.

A gyermekek szülés utáni oligofrénia következménye lehet a méhen belüli krónikus oxigénhiány és a fulladás, a szülés során bekövetkező fejsérülés, valamint a vörösvértestek pusztulása - az újszülöttek hemolitikus betegsége, amely a terhesség alatti Rh-konfliktus miatt következik be, és a kéreg súlyos diszfunkciójához vezethet.

Az élet első három évében a születés pillanatától kezdve az oligofrénia okai közé tartoznak a fertőző agyi elváltozások bakteriális agyhártyagyulladás, agyvelőgyulladás és a traumás agykárosodások, valamint a csecsemő krónikus alultápláltságából eredő akut táplálkozási hiányosságok. És ilyen helyzetben a mentális fejletlenség diagnózisának megfogalmazása differenciálatlan oligofréniának tűnhet.

Oligophrenia

A családi szellemi retardáció diagnózisát akkor állapítják meg, ha az orvos meg van győződve arról, hogy a szellemi retardáció valamilyen formája és más jellegzetes jelei megfigyelhetők a családtagokban, különösen a testvérekben - testvérekben.

Ebben az esetben általában az agyi struktúrák nyilvánvaló károsodásának jelenlétét vagy hiányát nem veszik figyelembe, mivel a klinikai gyakorlatban a morfológiai agyi rendellenességek tanulmányozását nem minden esetben végezzük.

Az oligofrénia tünetei Az oligofrénia általánosan elismert klinikai tünetei, akár veleszületettek, akár idővel jelentkeznek, a következők: késedelem a beszédkészség fejlődésében a termékek látótávolságból sokkal később kezdenek beszélni, mint a szokásos kifejezések, és rosszul beszélnek - nagyszámú kiejtési hibával ; irretencia; a viselkedési normák tanításának nehézségei; gyengült motorikus képességek; jelentős késés az öngondoskodási tevékenység elsajátításában vagy képtelenség étkezés, mosás, öltözködés stb.

Szakértők megjegyzik, hogy kora gyermekkorban az oligofrénia első jelei, különösen az enyhe vagy alacsony mértékű gyengeség, ritkán nyilvánulnak meg, és egyértelműen csak év után jelentkezhetnek.

Igaz, minden Down-szindrómás betegnek rendellenességei oligophrenia látásromlással az arcvonásokban; a lányokat érintő Turner-szindróma esetében a jellegzetes külső jelek a kis testalkat és a rövid ujjak, a nyak széles bőrrésze, a mellkas megnagyobbodása stb.

Oligophrenia: mi vár a betegre - fogyatékosság vagy szocializáció? - Szorongás

És a kapcsolódó oligofrénia PH-val és a Prader-Willi-szindrómával kétéves korig fokozott étvágy, elhízás, strabismus jelentkezik, a mozgások rossz koordinációja.

Ugyanakkor, még akkor is, ha nyilvánvaló a gyenge tanulmányi teljesítmény, a letargia és az alkalmatlanság ténye, a oligophrenia látásromlással mentális képességeinek körültekintő szakmai felmérése szükséges - annak érdekében, hogy megkülönböztessük az enyhe enyhe formát az érzelmi-viselkedési mentális rendellenességektől.

Oligophrenia látásromlással Szürkehályog műtét a Focus Medicalban hogy néz ki az asztal Feszültség Az iLive minden tartalmát orvosi szakértők vizsgálják felül, hogy a lehető oligophrenia látásromlással és tényszerűbbek legyenek. Szigorú irányelveink vannak az információforrások kiválasztására, és csak jó hírű weboldalakra, tudományos kutatóintézetekre és lehetőség szerint bevált orvosi kutatásokra hivatkozunk. A kötőhártya -gyulladás szövődményei ha a látomás leül Nő: Bármely életkorban előfordulhat Betegség leírása: Az egész szervezetet érintő, ritka, öröklődő tünetegyüttes, melyekben a korai öregedés progeriaoligophrenia látásromlással, idegrendszeri, csont és izületi betegségek mellett csökkent glukóz tolerancia jelenik meg. Betegség lefolyása: Cockayne írta le a törpenövésből, retina-atrophiából és süketségből álló tünetegyüttest. A szindróma autosomalis recesszív módon öröklődik, az egész szervezetet érinti, ritkán fordul elő, melyben a korai öregedés progeria idegrendszeri, szemészeticsont- és izületi betegségek, bőrelváltozások jelei mellett csökkent glukóz tolerancia lép fel.

Azt is szem előtt kell tartani, hogy a gyermekek mentális retardációját számos ok okozza ideértve a kifejezett veleszületett szindrómákat isés az oligofrénia tünetei nemcsak a kognitív képességek csökkenésében, hanem más mentális és szomatikus rendellenességekben is megnyilvánulnak.

Az agy diszfunkciója a szöveti plazminogén aktivátor neuroszerpin szintézisének megsértése miatt olyan tünetekkel nyilvánul meg, mint az epilepszia és az oligofrénia. Az idiotizmusban szenvedő betegek pedig elszakadnak a környező valóságtól, és semmi sem vonzza a figyelmüket, ami általában hiányzik.

Ennek a patológiának gyakori tünete a fej értelmetlen monoton mozgása vagy a test lengése.

oligophrenia látásromlással

Ezenkívül az agykéreg és a kisagy rendellenességei miatt a tudatos magatartás képességének hiánya, kifejezett fokú ingadozással és rendezetlenséggel érzelmi és akarati zavarokhoz vezet. Ez vagy hipodinamikus oligofrénia minden cselekvés és apátia gátlásávalvagy hiperdinamikus oligofrénia, amelyben pszichomotoros izgatottság, fokozott gesztikuláció, szorongás, agresszivitás stb.

Az oligofrénia esetén bekövetkező mentális változások oligophrenia látásromlással és nem fejlődnek, ezért a pszichoszomatikus szövődmények nem valószínűek, és az ebbe a kategóriába tartozó betegek legfőbb nehézsége a teljes alkalmazkodás lehetőségének hiánya a társadalomban. Az oligofrénia formái és fokai Az orosz pszichiátriában az oligofrénia három formáját különböztetik meg: debilitás moronizmusimbecilitás és idiotizmus.

És a hiányzó kognitív képességek mennyiségétől függően az oligofrénia három fokát különböztetik meg, amelyeket a betegség etiológiájától függetlenül alkalmaznak.

A gyermekek oligofrénia klinikai képe Az oligofrénia kezelése és megelőzése: gyengeség, imbecilitás, idiotizmus Az oligofrénia okai endogén tényezők a magzat intrauterin fejlődésének károsodása ; exogén külső - sérülések, daganatok stb.

A betegek szenzomotoros retardációja minimális; óvodás korban fejlesztheti a kommunikációs készségeket, képes elsajátítani bizonyos ismereteket, későbbi életkorban pedig - és szakmai készségeket. Közepes fokozat FF72 - feddhetetlenség: képes megérteni valaki más beszédét és rövid kifejezéseket megfogalmazni éves korban; 30 figyelem és memória jelentősen korlátozott, a gondolkodás primitív, de megtaníthat olvasási, írási, számolási és önkiszolgáló készségeket.

Súlyos fokozat F73 - idiotizmus: az ilyen formájú oligofréniával való gondolkodás szinte teljesen blokkolva van IQ 20 alattminden cselekvés csak reflex cselekedetekre korlátozódik. Az ilyen gyermekek gátoltak oligophrenia látásromlással taníthatatlanok néhány motoros fejlődés kivételévelállandó ellátásra van szükség.

A nyugati szakemberek az oligofréniát metabolikus etiológiai kretinizmusnak nevezik, amely a veleszületett hypothyreosis szindróma - a szervezet jódhiánya.

Oligophrenia látásromlással,

Függetlenül a jódhiány okaitól endemikus golyva vagy a terhes nő pajzsmirigyének patológiája, a pajzsmirigy fejlődésének hibái az embrióban stb. Az oligofrénia diagnosztikája A mai napig az oligofrénia diagnosztikáját részletes előzmények összegyűjtésével a szülészek adatainak figyelembe vételével a terhesség lefolyására és a közeli hozzátartozók betegségeire vonatkozó információk figyelembevételévela betegek általános, pszichológiai és pszichometriai vizsgálatával végzik.

Ez lehetővé teszi szomatikus állapotuk felmérését, a mentális fejletlenség nemcsak fizikai vizuálisan észlelhető jeleinek jelenlétének megállapítását, a mentális fejlettség szintjének és átlagos életkorának való megfelelés megállapítását, valamint a viselkedés és a mentális reakciók jellemzőinek azonosítását.

Az oligofrénia specifikus formájának pontos meghatározásához vizsgálatokra lehet szükség általános, biokémiai és szerológiai vérvizsgálatok, vérvizsgálatok szifilisz és más fertőzések esetén, vizeletvizsgálat.

Genetikai vizsgálatokat végeznek a betegség genetikai okainak azonosítására.

Oligophrenia - Feszültség

Az instrumentális diagnosztika magában foglalja az encephalogramot, valamint az agy CT-jét vagy MRI-jét a lokális és generalizált koponyahibák és strukturális agyi rendellenességek kimutatására. Lásd még: A mentális retardáció diagnosztizálása. Az oligophrenia diagnosztizálásához differenciáldiagnosztika szükséges. Az oligofrén állapotok nyilvánvaló oligophrenia látásromlással jelenléte ellenére jellegzetes fizikai hibák formájában számos neurológiai jellegű rendellenességet parézis, görcsök, trofikus és reflex rendellenességek, epileptiform rohamok stb.

Észlelnek más neuropszichiátriai patológiákban. Ezért fontos, hogy az oligofréniát ne keverjük össze olyan betegségekkel, mint a skizofrénia, epilepszia, Asperger-szindróma, Geller-szindróma stb.

oligophrenia látásromlással

A mentális kudarc tüneteit kiváltó egyéb betegségektől való megkülönböztetéskor különösen figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az oligofrénia nem mutat progressziót, oligophrenia látásromlással gyermekkorától kezdve nyilvánul meg, és a legtöbb esetben szomatikus tünetekkel jár - izom-csontrendszer, szív- és érrendszer, légzőszervek, látás és hallás. Kihez forduljon?

Milyen darázslátás, Szédülés fájdalom a fej hátsó részén a szem előtt

Oligofrénia kezelése Ha a mentális retardáció oka a pajzsmirigy alulműködés, Rh-konfliktus, fenilketonuria, lehetséges az oligofrénia etiológiai kezelése: hormonális gyógyszerek segítségével a vér transzfúziója a csecsemőhöz, speciális fehérjamentes étrend. A toxoplazmózis szulfonamidokkal és kloridinnal kezelhető.

De a legtöbb esetben az etiológiai kezelés sajnos nem létezik. És bár az oligofrénia kezelésére nincsenek speciális gyógyszerek, a mentális fogyatékossággal élő betegeknél tüneti terápiát alkalmaznak.

Vagyis gyógyszereket lehet felírni a pszichotikus oligophrenia látásromlással intenzitásának csökkentésére - antipszichotikumok, valamint gyógyszerek a hangulat stabilizálására segítenek a helyes viselkedésben.

Tehát általános megnyugtatásra, a szorongás csökkentésére, a rohamok leállítására és az alvás javítására a pszichiátriai gyakorlatban pszichotróp nyugtatókat alkalmaznak: Diazepam Seduxen, Valium, RelaniumPhenazepam, Lorazepam LorafenPeritsiazin NeuleptilChlordiazepoxid Elenium Klórprotixén Truxal stb.

Azonban ezen gyógyszerektől való függőség esetleges kialakulásán túlmenően alkalmazásuk negatív következményei izomgyengeségben, fokozott álmosságban, a mozgások és a beszéd koordinációjának romlásában és a látásélesség csökkenésében nyilvánulnak meg. Ezen túlmenően ezeknek a gyógyszereknek az elhúzódó használata károsíthatja a figyelmet és a memóriát - az anterográd amnézia kialakulásáig.

oligophrenia látásromlással

A központi idegrendszer és a mentális aktivitás serkentésére Piracetam-ot NootropilMesocarb-ot SydnocarbMethylphenidate-hidrokloridot Relatin, Meridil, Centedrin használnak. Ugyanezen célból előírják a B1, B12, B15 vitamin bevitelét.

A glutaminsav célja annak tudható be, hogy a szervezetben neurotranszmitterré alakul át - gamma-aminovajsavvá, amely mentális retardációval segíti az agyat.